Un nou bilant oficial al cutremurului din China - peste 21.000 de morti pana in acest moment, 4,8 milioane de sinistrati, iar patru milioane de locuinte au fost distruse.

In ultimele 24 de ore au avut loc 122 de replici ale cutremurului care a zguduit China. Mai mult, o noua replica cu magnitudinea de 5,9 s-a produs in urma cu cateva ore in provincia Sichuan.

Noua replica a cutremurului a produs alunecari de teren care au ingropat mai multe masini. Nu exista informatii despre posibile victime. Bilantul cutremurului din China ar putea depasi 50.000 de morti, a anuntat agentia Xinhua, citand guvernul de la Beijing, relateaza AFP.

Trimisul special Realitatea TV in China, Cristian Zarescu, a relatat ca echipele de salvare lucreaza neincetat. Sute de disparuti zac sub mormanele de moloz. Numarul mortilor se apropie de 20 000 numai in provincia Sichuan. Potrivit ultimului bilant al autoritatilor, peste 30 000 de oameni din intreaga tara sunt dati disparuti si mai mult de 65 000 sunt raniti.

O televiziune locala din China a prezentant imagini dramatice filmate la zece minute dupa ce s-a resimtit cutremurul de 7,9 grade. Locuitorii din districtul Wenchuan, unde a fost localizat epicentrul seismului fug disperati pe strazi. In jur, nori cenusii care s-au ridicat dupa prabusirea cladirilor. Oamenii au parasit orasul si s-au refugiat pe camp. Disitrictul Wenchuan este cel mai afectat de cutremur. Conform autoritatilor, cel putin 60 de mii de oameni sunt dati disparuti in aceasta zona.

Crematoriile din China merg non-stop, iar soldatii sapa mii de gropi pentru a ingropa victimele cutremurului de luni. Sansele ca sub daramaturi sa mai fie gasiti supravietuitori scad de la o ora la alta.
Cu toate acestea se mai intampla insa si miracole. O asistenta a fost adusa la suprafata dupa 96 de ore petrecute sub moloz. Un alt elev a fost salvat dupa ce a petrecut 80 de ore sub daramaturile unei scoli din sud-vestul Chinei. Scoala prabusita se afla in districtul Beichuan, din provincia Sichuan, cea mai afectata de cutremur. De sub daramaturi se mai aud inca voci, iar echipele de salvare mai asteapta si alte miracole.

Tot in districtul Beichuan a fost salvat un copil de numai cinci ani de sub ruinele gradinitei care s-a prabusit in timpul cutremurului. Tot astazi, echipele de salvare au scos la lumina si un bartran de 76 de ani din orasul Dujanian. Guvernul a facut un apel catre cetateni sa ajute cu topoare si lopeti sau chiar cu macarale.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.