Agentia semioficiala China News, care il citeaza pe viceguvernatorul provinciei, Li Chengyun, anunta ca 14.000 de persoane se afla inca sub daramaturi.

Seismul, care a afectat luni regiunea, a provocat si ranirea a 159.000 de persoane.

Autoritatile chineze se grabesc sa ingroape mortii, pentru a preveni aparitia epidemiilor, si sa acorde ajutorul necesar celor raniti, ramasi fara case, fara apa si alimente. China a mobilizat 130.000 de militari si paramilitari in zona dezastrului, dar cutremurul a distrus drumuri si a provocat alunecari de versanti, ingreunand accesul in localitatile cele mai afectate.

Presedintele Hu Jintao s-a deplasat in Sichuan vineri pentru a intalni victimele si a inspecta eforturile de salvare si de asistenta. Este prima sa vizita in zona, de la producerea dezastrului.

Mii de baraje au fost afectate de cutremur, ceea ce inseamna ca exista riscul ca acestea sa se prabuseasca si sa inunde orase care se straduiesc sa faca fata consecintelor cutremurului. In Sichuan si regiunea vecina Chongqing, rezervoarele de apa au fost afectate de cutremur, unele baraje au fisuri si scurgeri, iar amploarea riscurilor nu este clara inca.

China a cerut Statelor Unite imagini din satelit pentru a ajuta la localizarea victimelor si a identifica pagubele din infrastructura.