Republica Moldova a propus Romaniei extinderea Conventiei privind micul trafic de frontiera si pentru Transnistria.

Autoritatile moldovene insista ca si transnistrenii sa treaca Prutul fara vize. Comisia Europeana nici nu vrea sa auda despre un asemenea acord.

Ministerul Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) de la Chisinau a publicat pe site-ul sau o declaratie referitoare la „problema micului trafic la frontiera". Demersul intervine in conditiile in care, zilele acestea, o delegatie de experti moldoveni se afla la Bucuresti pentru a discuta despre Tratatul privind frontiera de stat moldo-romana. Asupra acestui document, cele doua parti au divergente de interpretare de mai multi ani.

Initiativa electorala

Intrebat de jurnalisti daca aceasta propunere este rezonabila si realista, ministrul de externe Andrei Stratan a spus ca autoritatile moldovene nu ii pot abandona pe cetatenii moldoveni din stanga Nistrului.
„Probabil ca acum este posibilitatea - si a noastra, si a colegilor nostri de la Bucuresti - sa sensibilizam institutiile europene ca sa reexamineze insasi procedura si atitudinea fata de Republica Moldova si cetatenii statului nostru in ce priveste mecanismul de trecere a frontierei", a spus Andrei Stratan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.