"Pana in ianuarie 2013, SUA vor repatria majoritatea militarilor care s-au sacrificat pentru ca America sa fie mai sigura si sa-si apere libertatea", a spus el in Columbus.

"Razboiul din Irak va fi castigat pana atunci", a asigurat el. Violentele nu vor mai fi decat sporadice si considerabil reduse, a promis McCain. "Razboiul civil va fi evitat, militiile vor fi dizolvate, fortele irakiene vor fi competente, al-Qaida din Irak va fi invinsa", a adaugat el.

Singurul candidat favorabil continuarii razboiului din Irak, McCain a sugerat recent ca militarii americani ar putea sta in Irak inca 100 de ani, dupa modelul a ceea ce s-a intamplat dupa sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial in Germania sau Japonia.

Citeste si:

Candidatii la investitura democrata, Barack Obama si Hillary Clinton, au promis ca vor retrage soldatii din Irak incepand din 2009.

McCain a mai spus ca preconizeaza o "prezenta militara americana" in Irak la inceputul lui 2013 - la finalul eventualului prim mandat al sau la Casa Alba - dar "mai redusa" decat acum si ca soldatii nu vor fi direct implicati in lupte.