Sotia fostului premier britanic Tony Blair s-a aparat joi de acuzatiile ce i-au fost aduse pentru ca a amintit de sinuciderea lui David Kelly in Irak in memoriile pe care le va publica in curand, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Cherie Blair, criticata de familia lui Kelly, a declarat ca i-ar fi fost imposibil sa isi scrie memoriile fara a aminti de aceasta chestiune, care a facut obiectul unui conflict deschis intre guvernul britanic si BBC dupa declansarea conflictului din Irak in 2003.

"Moartea lui David Kelly a fost o tragedie teribila in primul rand pentru familia lui Kelly, dar, a vorbi despre faptul ca am locuit la numarul 10 (pe Downing Street - resedinta premierului britanic) fara a aminti despre David Kelly, cred ca ar fi fost cu adevarat imposibil", a spus ea, pentru BBC.

Aceasta declaratie intervine in replica la afirmatiile lui Derek Vawdrey, fratele lui Janice, vaduva lui Kelly, care a spus ca Downing Street este responsabil pentru moartea lui Kelly si ca sotia lui Tony Blair exploateaza acest eveniment in favoarea imaginii sotului ei. "Ar trebui sa-i fie rusine lui Cherie Blair ", a declarat el pentru Daily Mail.

Sotia fostului premier a raspuns: "Imi pare rau, dar este un aspect al istoriei. Ne-am intalnit cu familia Kelly dupa acel eveniment si nu vreau sa spun mai mult decat am scris in cartea mea".

O ancheta judiciara cu privire la moartea lui Kelly in iulie 2003 a stabilit ca inspector ONU pentru armamentul nuclear in Irak in perioada regimului lui Saddam Hussein s-a sinucis. Kelly s-a sinucis dupa ce a fost citat ca sursa a unei informatii BBC, care sugera ca guvernul Tony Blair a folosit raportul lui pentru a justifica interventia anglo-americana in Irak.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.