Icoana companiei Walt Disney si unul dintre cele mai indragite personaje de desene animate, Mickey Mouse, sarbatoreste azi 80 de ani de existenta.
Mickey a fost creat in 1928, de Walt Disney si Ub Iwerks, dupa ce timp de un an a purtat numele de Mortimer. Walt Disney spunea ca inspiratia pentru noul personaj vedeta i-a venit de la Charlie Chaplin, „un omulet micut care se straduia din rasputeri sa le faca pe toate bine”, asa cum l-a caracterizat Disney.

Primul scurt-metraj al lui Mickey, un film mut, s-a numit Plane Crazy, si a fost punctul de pornire pentru indragitul soricel, care a devenit in timp unul dintre simbolurile cinematografiei si culturii americane. Compania Walt Disney sarbatoreste totusi ziua lui Mickey pe 18 noiembrie, cand a fost creat primul scurt-metraj cu sunet, Steamboat Willie, in 1928.


In 1932, Walt Disney a primit un premiu Oscar din partea Academiei de Film pentru crearea personajului Mickey Mouse. In 1978, cand a implinit 50 de ani, Mickey a primit o stea pe bulevardul celebritatilor din Hollywood. Soricelul lui Disney a fost protagonistul a circa 120 de filme de animatie.


Despre autor:

Sursa: Antena3.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.