"EURO 2008 este o tinta mentionata de reteaua terorista islamista. Urmarim situatia cu mare atentie", a declarat cotidianului Jürg Bühler, de la serviciul de analiza si prevenire din cadrul politiei federale elvetiene.
Bühler a precizat ca este vorba despre amenintari cu atentate care au existat in ultimele saptamani pe site-uri islamiste, asa cum s-a intamplat in cazul campionatului mondial de fotbal din Germania din 2006.

"Ne-am pregatit pentru orice eventualitate", a declarat el.
EURO 2008 se desfasoara in perioada 7-29 iunie in Austria si Elvetia. Romania face parte din Grupa C, alaturi de Olanda, Italia si Franta.

Un mesaj al-Qaida adresat autoritatilor din Mauritania, care ameninta cu atacuri impotriva francezilor din aceasta tara, a dus la anularea Raliului Dakar 2008. A fost pentru prima oara cand Raliul a fost anulat, de la debutul competitiei, in anul 1979. Romania era reprezentanta de o echipa la clasa auto si de patru piloti la moto.

Secretarul general al Interpol, Ronald K.Noble, a avertizat in luna aprilie ca autoritatile trebuie sa se "pregateasca de posibilitatea unui atac al-Qaida" in timpul Jocurilor Olimpice din august. In martie, autoritatile chineze avertizasera in legatura cu o amenintare terorista provenind din aceeasi regine inainte de Jocurile Olimpice de la Beijing. Oficialii au anuntat atunci ca au dejucat un proiect de atentat impotriva unui avion care facea legatura intre Urumqi, capitala regiunii autonome, si Beijing. JO vor avea loc in perioada 8-24 august.