Premierul britanic Gordon Brown a primit o noua dovada a lipsei sale de popularitate, dupa ce majoritatea populatiei a votat impotriva introducerii unei statui de ceara care sa il infatiseze la celebrul muzeu Madame Tussauds, de la Londra, relateaza AFP.
Dupa ce Downing Street nu a raspuns unei cereri a muzeului din Londra pentru o sedinta foto cu Brown, Madame Tussauds a decis sa supuna unei consultari populare proiectul de a expune o statuie de ceara a premierului.

Rezultatul este fara apel pentru Brown, a carui popularitate se afla la cel mai scazut nivel in sondaje. Aproximativ 5.038 de persoane, adica 83,8% din numarul total de britanici chestionati, s-au pronuntat impotriva expunerii statuii sale la muzeu, fata de numai 1.025, adica 16,2%, care sunt in favoarea unei astfel de decizii.

Brown devine astfel primul premier britanic in exercitiu din ultimii 150 de ani care nu are o statuie la Madame Tussauds.

Chiar daca Downing Street va reveni si va cere o statuie de ceara a lui Brown, responsabilii muzeului au dat asigurari ca vor respecta decizia publicului.

Madame Tussauds ii va inainta, insa, o noua cerere lui Brown, in cazul in care acesta va castiga urmatoarele alegeri legislative.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.