Cutremurul care a afectat luni China a provocat moartea a 14.866 de persoane, potrivit unui nou bilant provizoriu stabilit de Guvernul central azi la ora locala 14.00 (9.00, ora Romaniei), care nu ia in calcul toate bilanturile anuntate de autoritatile locale, transmite AFP, potrivit NewsIn.

In provincia Sichuan (sud-vest), cea mai afectata, 14.643 de persoane au murit, potrivit bilantului citat de agentia China Noua.

Bilantul oficial precedent, dat publicitatii marti, era de 11.921 morti. Intre timp, autoritatile locale din Sichuan au anuntat ca 7.700 de persoane au murit numai in orasul Yingxiu, cifra care nu a fost luata in calcul de bilantul national anuntat miercuri.

Un oficial din politia militara a declarat miercuri ca in mai multe orase din jurul epicentrului seismului nu mai exista cladiri in picioare.

"In mai multe localitati (din districtul Wenchuan) nu mai exista case. Totul a fost ras de pe fata pamantului", a declarat Wang Yi, seful unei unitati a politiei militare, citat pe un site. "Suntem pe cale sa evaluam pierderile", a adaugat el.

Armata si echipele de salvare incearca sa ajunga cu mijloace de transport aeriene, fluviale si rutiere in zonele devastate de cutremurul de 7,9 grade care a provocat prabusirea scolilor, locuintelor si uzinelor.

Circa 100.000 de politisti si militari participa la operatiunile de salvare in zonele afectate de seismul produs luni, a anuntat miercuri premierul Wen Jiaobao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.