Trei iordanieni au fost condamnati miercuri la 15 ani de inchisoare pentru planuirea unui complot impotriva presedintelui american George W. Bush, in timpul unei vizite a acestuia la Amman, in noiembrie 2006, relateaza AFP.
"Curtea pentru Siguranta Statului a condamnat miercuri la 15 ani de inchisoare trei iordanieni pentru 'complot in vederea planificarii de atacuri teroriste' impotriva lui George W. Bush in noiembrie 2006", a declarat un purtator de cuvant al Curtii, sub acoperirea anonimatului.

Acuzatii, Nidal Momani, in varsta de 29 de ani, Sattam Zawahra, in varsta de 24 ani, si Tharwat Ali Draz, in varsta de 28 ani, au fost arestati in noiembrie 2006, cu o zi inainte de vizita presedintelui american in Iordania si riscau pedeapsa cu moartea.

"Curtea a respins pedeapsa capitala si i-a condamant la 15 ani de inchisoare, pentru ca ei sa se poata recupera si deveni mai buni, avand in vedere ca sunt tineri", potrivit sursei citate.

La anuntarea verdictului, acuzatii s-au inchinat si au facut rugaciuni musulmane, potrivit AFP. Avocatul apararii, Abdel Karim Shreideh, a anuntat ca va face "imediat apel la aceasta decizie". El a cerut in luna iulie Curtii ca Bush sa fie chemat ca martor al apararii, cerere pe care instanta a respins-o.

Acuzatii, care au pledat nevinovati, au sustinut acest lucru pe toata durata procesului care a inceput in martie 2007 si a fost amanat de mai multe ori. Acuzatii au afirmat, de asemenea, ca marturisirile lor au fost facute sub amenintari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.