"Recent, cand situatia era extrem de tensionata si in curs de agravare, Kouchner l-a sunat pe omologului sau rus, Serghei Lavrov, iar rezultatul acestei conversatii este ca acum nu avem un razboi in Georgia", a declarat ministrul Georgian, dupa cum informeaza NewsIn.

Relatiile dintre Tbilisi si Moscova sunt extrem de tensionate din cauza Abhaziei, regiune separatista prorusa a Georgiei, unde Rusia si-a consolidat recent prezenta militara.

Presedintele abhaz Serghei Bagaps a declarat ieri intr-un interviu pentru Reuters ca tara sa doreste o baza militara rusa pe teritoriul sau. "Suntem favorabili unei prezente militare ruse aici, favorabili unei baze. Ne-ar oferi protectie", a declarat el.

Georgia a acuzat Moscova ca incearca sa anexeze Abhazia, iar Occidentul si-a exprimat ingrijorarea fata de sustinerea acordata de Rusia separatistilor din acest teritoriu.

Presedintele prooccidental Mihail Saakasvili a declarat saptamana trecuta ca Rusia si Georgia au fost recent in pragul unui razboi si ca aceasta amenintare persista.