Ministrul georgian al reintegrarii, Temur Iakobasvili, a declarat astazi ca un "razboi" a fost evitat in Abhazia gratie unei interventii a ministrului francez de externe, Bernard Kouchner, pe langa omologul sau rus, Serghei Lavrov, relateaza NewsIn.

"Recent, cand situatia era extrem de tensionata si in curs de agravare, Kouchner l-a sunat pe omologului sau rus, Serghei Lavrov, iar rezultatul acestei conversatii este ca acum nu avem un razboi in Georgia", a declarat ministrul Georgian, dupa cum informeaza NewsIn.

Relatiile dintre Tbilisi si Moscova sunt extrem de tensionate din cauza Abhaziei, regiune separatista prorusa a Georgiei, unde Rusia si-a consolidat recent prezenta militara.

Presedintele abhaz Serghei Bagaps a declarat ieri intr-un interviu pentru Reuters ca tara sa doreste o baza militara rusa pe teritoriul sau. "Suntem favorabili unei prezente militare ruse aici, favorabili unei baze. Ne-ar oferi protectie", a declarat el.

Georgia a acuzat Moscova ca incearca sa anexeze Abhazia, iar Occidentul si-a exprimat ingrijorarea fata de sustinerea acordata de Rusia separatistilor din acest teritoriu.

Presedintele prooccidental Mihail Saakasvili a declarat saptamana trecuta ca Rusia si Georgia au fost recent in pragul unui razboi si ca aceasta amenintare persista.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.