Presedintele american George W. Bush spune ca nu a mai jucat golf din 2003, din respect pentru familiile militarilor americani ucisi in Irak, considerand ca le-ar fi transmis un semnal negativ, arata NewsIn.

"Cred ca a juca golf in timpul unui razboi pur si simplu trimite un semnal negativ", a spus presedintele Bush, intr-un interviu pentru Yahoo! si cotidianul Politico.

"Nu vreau ca o mama care si-a pierdut recent fiul sa il vada pe comandantul-sef al armatei jucand golf", a adaugat el. "Cred ca trebuie sa fiu cat mai solidar posibil cu aceste familii, le datorez acest lucru", a subliniat el.

George W. Bush a spus ca decizia sa a fost luata la 19 august 2003, data atentatului de la Bagdad asupra sediului ONU, in care a fost ucis seful misiunii ONU in aceasta tara, Sergio Vieira de Mello.

"Imi amintesc cand De Mello, care era la ONU, a fost ucis la Bagdad. Eu jucam golf, undeva in centrul Texasului, cred. Au venit dupa mine pe teren sa ma anunte. Si atunci mi-am spus ca nu merita", a explicat el.

Totusi, p otrivit postului de televiziune CBS News, ultima partida de golf a presedintelui Bush a avut loc la 13 octombrie 2003, la cateva luni dupa moartea lui Sergio Vieira de Mello.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.