Expertii francezi de la Institutul de radioprotectie si siguranta nucleara (IRSN) nu exclud ca seismul din China sa fi afectat instalatiile nucleare locale de cercetare sau de fabricare a combustibilului, potrivit unei note informative publicate marti, relateaza AFP.

"Cele patru instalatii care produc electricitate in China (Lingao, Daya Bay, Qinshan, Tianwan) sunt situate pe coasta orientala, la peste 1.000 de kilometri de epicentru", mentioneaza expertii.

"Este posibil ca aceste reactoare sa nu fi suferit pagube importante, ceea ce va trebui confirmat in urma inspectiilor cerute de autoritatile chineze", adauga IRSN.

Totusi, "mai multe instalatii nucleare, altele decat cele care produc electricitate (uzine de fabricare a combustibilului, reactoare de cercetare), sunt inregistrate in regiunea Sichuan, unele la o distanta mai mica de 100 de kilometri de epicentrul seismului", arata expertii biroului de evaluare a riscurilor seismice al institutului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.