In timp ce intre 1,2 si 1,9 milioane de persoane lupta pentru supravietuire in Delta Irrawaddy din Myanmar (Birmania), dupa dezastrul provocat la 2 mai de ciclonul Nargis, iar occidentalii cauta cele mai bune mijloace pentru directionarea ajutoarele umanitare catre populatia sinistrata, autoritatile birmaneze s-au gandit sa profite de pe urma tragediei.
Oficialii din Delta Irrawaddy pun stapanire pe alimentele trimise de occidentali si apoi le vand in pietele locale, relateaza The Telegraph. Voluntarii birmanezi care au pus la punct propriile misiuni de ajutor catre sinistrati practic lucreaza in ilegalitate, fiind obligati sa se ascunda de autoritatile locale care le confisca alimentele si celelalte ajutoare.

Informatia a fost dezvaluita de un om de afaceri din Rangoon, care conduce o astfel de misiune privata de distribuire de hrana (orez si biscuiti) si haine in zona devastata de ciclon. Voluntarii prefera sa acopere remorcile camioanelor pentru ca autoritatile locale sa nu vada ce se afla inauntru. „Cand vad ca e vorba de ajutoare, vin la tine si iti spun: nu te ingrijora, le distribuim noi”, a povestit omul de afaceri.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.