Ca la ei, la nimeni! Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a fost blocat de la transmiterea mesajului anual in Parlamentul tarii, de catre parlamentarii apartinand blocului Iuliei Timosenko, care detine functia de premier.
Acestia, desi sunt aliati la guvernare cu formatiunea "Ucraina Noastra" a presedintelui, au recurs la aceasta metoda pentru a-l forta pe presedinte sa nu mai blocheze cateva acte legislative pe care Iulia Timosenko le considera vitale pentru combaterea inflatiei care afecteaza tara, precum si pentru ca acesta ii face pe unii din guvernatorii locali sa blocheze actiunile guvernului.

Aceasta nu e prima data cand se foloseste aceasta metoda demna mai degraba de tarile lumii a treia, principalul partid de opozitie, Partidul Regiunilor, folosindu-l atunci cand a vrut sa blocheze un vot referitor la aderarea Ucrainei la NATO. Tensiunile din cadrul coalitiei aflate la putere sunt vechi si ele se acutizeaza pe masura ce se apropie alegerile prezidentiale de anul viitor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.