Arabia Saudita a invinuit Iranul marti pentru criza din Liban si a spus ca violentele ar putea afecta legaturile Iranului cu tarile arabe, relateaza NewsIn.

"Fireste, Iranul sustine lovitura care s-a dat in Liban si acest lucru ar putea avea un impact asupra relatiilor sale cu toate statele arabe", a declarat ministrul de externe, Saud al-Faisal.

Potrivit AFP, armata a decis sa foloseasca forta, daca va fi necesar, incepand de marti, fata de prezenta persoanelor inarmate pe strazi si continua desfasurarea in intraga tara, fara sa reuseasca insa sa impiedice violentele din nordul tarii. Luptele au continuat luni noapte la Tripoli intre sustinatorii opozitiei, condusi de Hezbollahul siit, si majoritatea antisiriana.

Luptele au urmat unei noi desfasurari a armatei la periferia din Tripoli. De sambata, armata continua desfasurarea in intreaga tara, pentru a impiedica extinderea violentelor soldate cu 61 de morti si circa 200 de raniti de la 7 mai, la Beirut si Tripoli.

Incepand de marti ora 06.00 (06.00, ora Romaniei), armata a decis sa faca uz de forta, daca va fi necesar, in cazul unei prezente armate. "Deocamdata nu am auzit nimic despre vreun incident in zonele in care armata a fost desfasurata", a declarat un purtator de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.