"O drona a fost doborata la ora 14.16 (13.16 ora Romaniei) de fortele antiaeriene", a declarat ministrul abhaz al apararii, Merab Kismaria, citat de Interfax. Aceasta informatie a fost confirmata de administratia prezidentiala a Abhaziei.

"Locul unde a cazut drona este cunoscut si resturile vor fi gasite curand", a declarat o sursa din administratia prezidentiala, citata de Interfax.

Abhazia, republica nerecunoscuta, afirma ca a doborat in ultimele doua luni alte cinci drone georgiene deasupra teritoriului sau, dintre care ultima ar fi fost echipata cu o racheta aer-aer.

Regiunea, care si-a proclamant unilateral independenta la inceputul anilor '90 si a aparat-o cu armele impotriva fortelor georgiene, este in prezent in centrul unor tensiuni aprinse intre Tbilisi si Moscova, care sustine autoritatile separatiste.

Joi, presedintele georgian Mihail Saakasvili vorbise despre riscul unui razboi cu Rusia din cauza acestei regiuni.

Azi, cinci ministri europeni de externe - lituanian, polonez, suedez, sloven si leton - efectueaza o misiune la Tbilisi pentru a evalua situatia si a incerca sa calmeze tensiunile.