Noul premier al Rusiei, Vladimir Putin, a anuntat in cadrul unei reuniuni de Guvern ca va pastra in noul guvern mai multe personalitati din executivul precedent, printre care pe fostul premier Viktor Zubkov, fostul prim-vicepremier Serghei Ivanov, ministrul de externe Serghei Lavrov si al apararii Anatoli Serdiukov, transmite NewsIn.

Fostul premier Viktor Zubkov si Igor Suvalov, fost consilier al lui Putin, devin prim-vicepremieri. Suvalov va fi insarcinat si cu negocierile Rusiei pentru aderarea la Organizatia Mondiala a Cometului.

Fostul prim-vicepremier Serghei Ivanov, unul dintre cei vehiculati la un moment dat ca posibil succesor al lui Putin, devine vicepremier, alaturi de Igor Secin, fost sef adjunct al administratiei prezidentiale. Secin va coordona activitatile din domeniul industriei.

Ministrul apararii din guvernul anterior, Anatoli Serdiukov, isi pastreaza functia in noul guvern. Serdiukov este ginerele lui Zubkov. In functie raman si actualii ministri de externe, Serghei Lavrov, si de finante Aleksei Kudrin.

Serghei Sobianin, sef al administratiei de la Kremlin din 2005, devine seful administratiei guvernamentale.
Putin a creat un nou portofoliu, al turismului si sporturilor.

Premierul rus Vladimir Putin i-a prezentat luni presedintelui Dmitri Medvedev propunerile pentru un nou cabinet, dupa ce a fost investit in functie saptamana trecuta. Putin i-ar fi spus lui Medvedev ca lista include nume noi, potrivit agentiilor de presa ruse.

Vladimir Putin a devenit premier joi, la o zi dupa ce s-a retras de la Kremlin, inaugurand tandemul cu noul presedinte rus, Dmitri Medvedev, care i-a acordat un rol esential in gestionarea problemelor tarii.

Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului rus, a aprobat cu o majoritate covarsitoare - 392 de voturi pentru din totalul de 450 de deputati - candidatura fostului presedinte la conducerea Guvernului. Doar comunistii (56 de voturi) s-au pronuntat impotriva.

Imediat dupa aceea, noul sef de stat, care il propusese miercuri pe Vladimir Putin in functia de premier la scurt timp dupa ce fusese el insusi investit, a semnat decretul de numire.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.