"Speram ca fiecare isi va lua masuri de precautie", potrivit ziarului. Administratia nationala pentru cutremure nu a putut fi contactata, precizeaza AFP.

Autoritatile chineze au avertizat luni ca sunt posibile noi cutremure la Beijing, dupa seismul puternic care a afectat sud-vestul tarii si a fost resimtit pe o arie larga din Asia.

Institutul geologic american USGS a estimat ca seismul a avut 7,5 grade pe scara magnitudinii de moment. Un cutremur de 6 grade pe scara magnitudinii de moment este considerat puternic, aceasta scara fiind direct legata de parametrii seismului (suprafata si grad de alunecare a faliei). China Noua a anuntat ca seismul a avut 7,6 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs cu putin inainte de ora locala 14.30 (9.30 ora Romaniei) la o adancime de 10 kilometri si a fost resimtit in mai multe orase.

La Beijing, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,9 s-a produs dupa ora locala 14.30 (9.30 ora Romaniei), in estul orasului, in cartierul Tongzhou, potrivit agentiei China Noua.