Unul dintre organizatorii conventiei nationale a Partidului Republican, care il va desemna oficial pe John McCain drept candidatul formatiunii la alegerile prezidentiale, a demisionat dupa dezvaluirea unor informatii potrivit carora ar fi aparat interesele Myanmarului la Washington, informeaza NewsIn.

Doug Goodyear, directorul unei companii de lobby, fusese ales de echipa lui McCain pentru a supraveghea organizarea conventiei prevazute sa aiba loc la inceputul lunii septembrie la Minneapolis (in statul Minnesota).

El a demisionat dupa ce revista Newsweek a dezvaluit ca firma sa a primit 348.000 de dolari in anul 2002 pentru a apara interesele Guvernului din Myanmar.

"Mi-am prezentat demisia pentru a nu distrage atentia" de la dezbaterea politica, a declarat el intr-un comunicat scurt, datat sambata.

Regimul militar de la Yangon este vizat de criticile internationale, in special din partea Statelor Unite, pentru ca nu respecta drepturile omului si, in ultimele zile, pentru piedicile puse operatiunilor internationale de ajutor, dupa trecerea ciclonului Nargis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.