Autoritatile care investigau mafia romaneasca si lumea interlopa din Cosalda, oras aflat la 12 kilometri de Madrid, au descoperit ca politistii locali, in frunte cu seful lor, desfasurau de mai multi ani activitati de extorcare, trafic de masini si trafic de droguri.

Treizeci de politisti din Cosalda au fost arestati joi fiind suspectati ca au pus la punct o retea de trafic cu droguri si extorcare de fonduri de la proprietarii de baruri si magazine si de la prostituate, potrivit AFP. Politistii furau, percepeau taxe si vindeau droguri. Acesti politisti corupti actionau "ca o banda criminala" chiar sub conducerea sefului politiei acestui oras de la periferia Madridului in care traieste o comunitate de circa 14.000 de romani.

Presupusa organizatie de politisti corupti a fost descoperita dupa arestarea, in urma cu doua saptamani, a unui grup de sase romani, potrivit corespondentului Radio Romania Actualitati la Madrid, citat de RADOR. Ancheta, la care au participat si autoritatile romane, a dus la descoperirea conexiunilor pe care cei sase romani la aveau cu politia locala din Cosalda.

Cei sase romani arestati sunt banuiti ca faceau parte dintr-o retea de trafic de persoane si ca de-a lungul anilor au adus mai multe fete din Romania pe care le obligau sa se prostitueze. Prin intermediul interceptarilor telefonice si al declaratiilor unor fete obligate sa se prostitueze in cluburi de noapte, s-a aflat ca unii dintre politisti beneficiau chiar de serviciile prostituatelor romance. In plus, ele erau amenintate ca, daca nu platesc taxele de protectie, vor avea de suferit.

Cei 30 de politisti de la Cosalda au fost retinuti joi dimineata in urma unei ample operatiuni si au fost interogati. Presupusa organizatie de politisti corupti actiona de mai multi ani in Coslada. In oras, populatia se plangea de mai multa vreme ca politistii au instaurat o stare de teama, ca ii santajau si ii extorcau pe patronii cluburilor de noapte, pe prostituatele din aceste cluburi si chiar pe patronii barurilor unde consumau si nu doreau sa plateasca, potrivit corespondentului RRA. Cu toate acestea, nu au existat plangeri oficiale inregistrate nici la Primarie, nici la politie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.