Supravietuitorii teribilului ciclon care s-a abatut asupra statului Myanmar, nu au destul combustibil pentru a arde corpurile miilor de oameni morti, aflate acum in stare de descompunere, informeaza CNN.

Autoritatile birmane au declarat stare de necesitate in cinci zone: Rangoon (Yangon), Pegu, statul Mon, statul Karen si Irrawaddy. Aproximativ 24 de milioane de oameni traiesc in aceste regiuni, grav lovite de ciclonul Nargis.

Numeroase orase au fost distruse si de-a lungul coastei Deltei Irrawaddy, unde traiesc aproximativ sapte milioane de persoane. Zona reprezinta totodata principalul furnizor de orez al tarii. Dezastrul va determina, cel mai probabil, o crestere a preturilor alimentelor, arata NewsIn.

Comunitatea internationala este dispusa sa ofere ajutoare sinistratilor, insa regimul militarizat al fostei Birmanii, nu face concesii pentru a permite avioanelor straine trimise cu ajutoare, sa aterizeze.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.