Imigrantii fara acte ar putea sta mai mult in centrele speciale de azil din Spania, in conditiile in care perioada este in prezent de 40 de zile, a declarat joi ministrul de interne, Alfredo Perez Rubalcaba, relateaza AFP, conform NewsIn.

Rubalcaba a spus ca guvernul socialist prevede "cresterea duratei de detentie a imigrantilor ilegali". Ministrul a subliniat ca procesul de repatriere a unui imigrant ilegal ete complex si ca de multe ori situatia acestuia nu poate fi rezolvata in 40 de zile.

Numarul imigrantilor din Spania a explodat pur si simplu intre 1996 si 2006, ajungind de la 500.000 la circa 4,5 milioane persoane din totalul de 45 milioane de locuitori. Spania pare una dintre tarile eruropene cele mai afectate de fenomenul imigratiei ilegale.

Madridul, care a semnat acorduri cu sapte tari din Africa de Vest pentru a limita afluxul de imigranti, a expulzat 55.938 persoane in 2007, in crestere cu 6% fata de 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.