"Un nou presedinte al Rusiei a fost investit, ne asteptam la continuitate in politica externa rusa, inseamna ca vor fi domenii in care vom avea acorduri si domenii in carte vom avea dezacorduri", a declarat Stephen Hadley, consilier pentru securitate nationala.

"Presedintele se asteapta sa aiba relatii bune cu Medvedev si va discuta cu el foarte deschis in domeniile in care avem dezacorduri", a precizat el.
Casa Alba a citat actiunile ruse fata de Georgia printre cele mai recente motive de dezacord. Statele Unite considera ca aceste actiuni "tin de domeniul provocarii si sunt foarte ingrijoratoare". Insa Casa Alba a afirmat necesitatea cooperarii intre cele doua mari puteri si a vorbit despre importanta pe care Bush o acorda raporturilor personale si dorintei sale de a stabili cu Medvedev o relatie asemanatoare cu cea pe care a avut-o cu Vladimir Putin.

Medvedev a devenit oficial, miercuri, al treiela presedinte al Rusiei. El a peluat functia intr-un moment delicat al relatiilor cu SUA. Bush se bucura ca va lucra cu el si "ii doreste sa reuseasca in noua functie", a declarat purtatorul de cuvant Dana Perino. Ea a spus ca Bush il va suna in curand pe Medvedev pentru a-l felicita si ca cei doi vor incepe din acel moment noua etapa a relatiilor bilaterale.
Intentia lui Bush este de a avea cu Medvedev "relatii bune, asa cum a avut cu Putin, relatii prin care sa discute deschis si sa coopereze pe chestiuni ca acordul nuclear semnat miercuri", a spus ea. Potrivit lui Perino, Bush a avut cu Medvedev "o intalnire pozitiva la Soci", la inceputul lui aprilie. Ea a mai spus ca se asteapata ca prima intalnire a celor doi in calitate de presedinti sa aiba loc la summitul tarilor industrializate, din iulie, in Japonia.