Insarcinatul cu afaceri american din Myanmar, Shari Villarosa, a declarat miercuri ca bilantul ciclonului care a devastat tara ar putea depasi 100.000 de morti, iar ONU a spus ca situatia din acest stat asiatic este o "catastrofa majora", dupa cum arata NewsIn.
Diplomatul american Shari Villarosa a spus ca in regiunea deltei ar putea exista un bilant mai mare de 100.000 de morti, citand in acest sens, fara a-i da numele exact, o organizatie neguvernamentala care a facut aceasta estimare.

Oficialul american a mai spus ca "95% dintre cladiri au disparut" in regiunea deltei, potrivit unei surse din guvernul de la Myanmar.

Ciclonul Nargis a devastat weekendul trecut mai multe regiuni din Myanmar, una dintre tarile cele mai inchise din lume, al carei regim autoritar a acceptat principiul unui ajutor international, insa cetatenii straini trebuie sa negocieze cu autoritatile pentru a putea patrunde pe teritoriul statului lovit de catastrofa.
Ajutorul international trimis milioanelor de birmani ramasi fara hrana, apa si adapost nu a ajuns miercuri la destinatie decat in cantitati limitate. Responsabilul ONU pentru catastrofe umanitare, John Holmes, a calificat situatia drept o "catastrofa majora", apreciind ca bilantul victimelor s-ar putea agrava. Bilantul oficial este, potrivit televiziunii de stat, de 22.980 de morti si peste 42.000 de disparuti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.