Locuitorii localitatii siciliene Cattolica Eraclea se tem de o invazie a nudistilor care pregatesc un festival al nudismului, in apropierea localitatii lor, informeaza The Times, in editia electronica.

Festivalul va avea loc la Capo Bianco, la 3 km de orasul Cattolica Eraclea, pe o plaja a Marii Mediterane.
Cosimo Piro, primarul crestin-democrat al satului Cattolica Eraclea, cea mai apropiata localitate de locul de desfasurarea al festivalului, a lansat de curand o dispozitie potrivit careia le permite nudistilor sa vina la Capo Bianco, in speranta ca astfel, aceasta zona va deveni mult mai cunoscuta.

Nudismul este ilegal in Italia, dar autoritatile si consiliile locale pot autoriza spatii speciale pentru iubitorii de soare fara textile, cu conditia ca aceste zone sa fie bine supravegheate.

Festivalul din Capo Bianco este organizat de catre Federatia Italiana Naturista si de catre Asociatia Siciliana a Naturistilor si va avea loc intre 23 si 25 mai, conform The Times.

Autoritatile locale clericale contesta insa aceasta manifestatie, prin vocea parintelui parohiei din Cattolica Eraclea, Giuseppe Miliziano. “Aceasta plaja apartine statului si nu consiliului local. Daca statul va decide ca oamenii au voie sa is idea hainele jos, eu nu voi mai avea ce sa comentez. Dar din cate stiu eu, pana in acest moment, nudismul nu este legal”, a declarat preotul sicilian.

Un cunoscut scriitor sicilian, Stefano Malatesta argumenteaza insa, ca localnicii se tem de ”hoardele de nudisti, dar ca acesta este doar un mit”, dupa cum considera el.

Primarul Cosimo Piro a declarat de asemenea ca nu intentioneaza sa transforme Capo Bianco intr-o plaja permanenta pentru nudisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.