Dmitri Medvedev, care a castigat alegerile prezidentiale din 2 martie, a fost investit azi in functia de presedinte al Federatiei Ruse, informeaza NewsIn.

Potrivit Antena 3, ceremonia de predare a stafetei a inceput in jurul orei 11, la Moscova.Dmitri Medvedev, noul presedinte ales al Rusiei, a intrat pe poarta principala de la Kremlin, denumita Poarta Mantuitorului, impreuna cu presedintele in exercitiu. Putin a tinut apoi un duscurs in care le trasmitea rusilor ca tara trebuie sa-si pastreze locul printre marile puteri mondiale.

"Mi-am propus sa servesc interesele statului meu si mi-am respectat obligatiile", a declarat Putin, in discursul ce a precedat investirea lui Medvedev, potrivit NewsIn.

"Obligatiilor mele de a pastra intersele Rusiei le-am consacrat intreaga mea experienta si viata. "Am fost un presedinte cinstit si deschis", a mai spus Putin.

"Va multumesc pentru increderea si intelegerea acordate, pe care le-am simtit in toti anii ca presedinte, care mi-au dat forta si incredere". "Activitatea mea nu a fost fara greseli si fara lupte....dar am reusit sa depasim toate greutatile", a declarat Putin

"Ne propunem sarcini pentru urmatorii 20-30 de ani, sarcini marete", a mai spus el.

Dupa discursul presedintelui rus in exercitiu, Dimitri Medvedev a depus juramantul pe Constitutiei. Juramantul rostit de presedinte contine 33 de cuvinte, prin care viitorul sef al statului se leaga solemn sa respecte drepturile si libertatile cetatenilor, Constitutia si Suveranitatea tarii, relateaza Antena 3

Apoi, Presedintele Curtii Constitutionale l-a proclamat presedinte si i-a inmanat simbolurile prezidentiale. Imnul a fost intonat in Sala Andreevsky, iar la resedinta prezidentiala e arborat steagul cu vulturul bicefal.

30 de salve de tun au rasunat la Moscova, iar Medvedev a asistat la parada garzii prezidentiale.

In discursul rostit in fata celor 2.400 de invitati, Dimitri Medvedev a sustinut ca va avea ca prioritate a mandatului sau continuarea dezvoltarii libertatilor economice si cetatenesti.

"Consider ca pacea si intelegerea in casa noastra comuna se vor consolida prin colaborarea grupurilor sociale si nationale, de care depind prezentul si viitorul tarii noastre", a spus el, dupa ceremonia de investitura, potrivit NewsIn.

"Am sentimente puternice in acest moment, inteleg raspunderea ce apasa pe umerii mei. Ii multumesc cordial presedintelui Vladimir Putin pentru sprijinul personal pe care l-am resimtit tot timpul", a declarat Medvedev.
"Viata si istoria pun in fata noastra sarcini si mai complexe, dar care sunt pe masura posibilitatilor tarii noastre", a spus noul presedinte.

"Datoria mea este sa servesc poporul in fiecare zi, in fiecare ora", si-a propus succesorul lui Putin.
"In numele cresterii si infloririi tarii noastre iubite, maretei Rusii, va multumesc", si-a incheiat Medvedev discursul.

La intreaga ceremonie de investire au participat si guvernatorii celor sapte regiuni ale Rusiei, eroii Rusiei, Cavalerii Ordinului Merite Deosebite fata de Patrie si ambasadorii tuturor statelor care au misune diplomatica la Moscova, informeaza Antena 3.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.