Aproape 100 de persoane au fost arestate in cursul unei anchete a politiei pentru depistarea de droguri la Universitatea de stat din San Diego, retea despre care autoritatile spun ca era condusa de studenti si ca era "uimitoare" din punct de vedere al organizarii si complexitatii, relateaza NewsIn.

In total, 96 persoane, 75 dintre ele studenti, au fost arestate in urma acuzatiilor legate de droguri in campusul de 30.000 de studenti, in timpul operatiunii sub acoperire "Sudden Fall", care a inceput in urma cu un an, dupa moartea unei studente din cauza unei supradoze de cocaina.

Politia a arestat 18 studenti marti dimineata si a spus ca raidurile au dus la confiscarea a 23 de kilograme de marijuana, 48 plante marijuana, 350 de pastile Ecstasy, cocaina, ciuperci halucinogene, dar si o pusca, trei pistoale semiautomate si 60.000 de dolari.

"Ceea ce este uimitor este ca operatiunile isi aveau originea in campus si reteaua furniza droguri pentru multe persoane", a declarat purtatorul de cuvant al Drug Enforcement Administration, Garrison Courtney. "Sa ai oameni din colegiu care opereaza atat de sofisticat si la un astfel de nivel este socant. L-as numi un 'cartel alb' fara violenta", a subliniat el.

Procurorii au declarat ca un student acuzat de trafic de cocaina urma sa primeasca peste o luna diploma de master in securitate nationala si a lucrat ca ofiter al comunitatii pentru departamentul de politie al campusului. Un alt student, care se specializa in criminalistica, avea asupra sa, in momentul arestarii, 500 de grame de cocaina si doua pusti.

Politia campusului a deschis ancheta dupa ce Shirley Jennifer Poliakoff, o studenta in varsta de 19 ani, a fost gasita moarta la 6 mai 2007, iar medicii au spus ca a decedat din cauza unei supradoze accidentale de cocaina si alcool. Un alt student, in vasta de 22 de ani, a murit si el in urma unei supradoze accidentale de cocaina la sediul unei "fratii" la 26 februarie.

Universitatea San Diego este considerata una dintre scolile cu cea mai agitata viata de noapte si se afla la mai putin de 32 de kilometri de granita mexicana. Stephen Webber, presedintele Universitatii, a declarat ca studentii implicati au fost suspendati imediat si scosi din campus. "Aceste persoane s-au folosit de studenti si au distrus sute de vieti", a declarat el. "Vorbim despre persoane care fac trafic de droguri si vom lua masuri", a subliniat el.

Autoritatile au spus ca in timpul anchetei mai multi agenti s-au infiltrat in sapte "fratii" din campus, iar in urma acestei anchete au aflat ca, in unele dintre acestea, majoritatea membrilor stiau de traficul de droguri. Intr-un caz, procurorii au spus ca un membru al fratiei Theta Chi le-a transmis un mesaj "clientilor fideli", potrivit caruia urma sa se duca la Las Vegas in week-end si nu putea livra drogurile, insa la intoarcere clientii urmau sa beneficieze de o reducere a pretului cocainei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.