"Sosit la Elysee cu mai multe atuuri decat majoritatea predecesorilor sai in functuie, presedintele le-a irosit cu aproape la fel de multa energie cat a investit pentru a le obtine", afirma Le Monde. Daca Sarkozy nu profita de anii ramasi pentru "a repara pagubele", va avea o mare responsabilitate, "aceea de a creste din nou distanta dintre popor si liderii sai", considera cotidianul.

Pierre Laurent cheama la rezistenta in L'Humanité. "Minciuna continua", scrie el. "Trebuie denuntat, demascat, trebuie sa se actioneze mai ferm", subliniaza el.

L'Est républicain isi pune intrebari legate de cauzele racirii relatiilor dintre francezi si presedinte. "Oare tara a ales drept print un copil, unul dintre aceia care strica jucariile mult dorite? Sau francezii vor ramane acei oameni mereu gata sa-si ridice eroii pe piedestal pentru a-i tranti mai bine cu prima ocazie?", potrivit ziarului.

Citeste si:

Majoritatea editorialistilor sunt de acord ca totul este la inceput si ca Sarkozy mai poate inca sa-si dovedeasca talentele, dar sunt pesimisti.

La République du Centre promite presedintelui "patru ani de proba contra-cronometru pe un teren nefavorabil", in timp ce La République des Pyrénées se arata ingrijorat: "Daca este prea tarziu?".