Interpol a difuzat pe site-ul sau sase fotografii cu un barbat alb, suspectat ca a abuzat trei baietei asiatici, cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani, din aprilie 2000 pana in mai 2001 in Asia de Sud-Est.

"Este un barbat alb, de 50-70 de ani. Nu stim unde se afla, nici tara de origine, dar probabil provine dintr-o tara occidentala din America de Nord, Europa sau Australia", a declarat ofiterul care se ocupa cu protectia copilului, Yves Rolland.

Este a doua oara cand Interpol decide sa apeleze la public pebntru identificarea unui pedofil, dupa succesul operatiunii "Vico", ce a dus in octombrie la arestarea in Thailanda a unui delincvent sexual. Lansat la 8 octombrie, acest apel - o premiera pentru Interpol - insotit de fotografii cu presupusul pedofil, reconstituite informatic, a permis arestarea unui canadian de 32 de ani, in Thailanda.

Acest nou caz a inceput in martie 2006 cu confiscarea unor fotografii cu caracter pedofil de la un norvegian care stoca pe calculatorul sau clisee in care barbatul abuza sexual trei baieti. Anchetatorii au gasit circa 800 de clisee cu aceleasi victime, in unele aparand si suspectul.

Norvegia a emis in iulie un avertisment, document intern pentru serviciile de politie din cele 186 state membre Interpol, pentru a identifica suspectul, dar fara rezultat. "Am folosit toate mijloacele de investigatie traditionale pentru identificarea acestui barbat. De aceea facem apel la populatie, pentru ca este posibil ca barbatul sa abuzeze si alti copii", a declarat Rolland.