“Zeitgeist”, un film de doua ore difuzat pe internet, este un nou atac lansat de dusmanii crestinismului. Mesaje tip spam il promoveaza, ca pe un virus. Spre deosebire de alte filme “demolatoare”, cum ar fi cele create de Michael Moore, care se vand in magazine, acest film este distribuit gratuit.
Documentarul, ai carui finantatori au ramas in umbra, incearca sa demonstreze ca religia, in speta crestinismul, este o perdea de fum, iar lumea in care traim se afla sub controlul celor care au imprastiat-o. Documentarul “Zeitgeist” (Spiritul timpului) a fost realizat in anul 2007 de, pana atunci, anonimul regizor Peter Joseph. Este un film care aduna dovezi in scopul de a "demonta" crestinismul bucata cu bucata, dovezi ce arata ca totul este politica si manipulare, indiferent de era in care traim. La baza „demonstratiei” stau coincidentele pe care le gaseste autorul filmului intre crestinism si religiile pagane. Autorul filmului sustine ca Zeitgeist a fost creat pentru a-i inspira pe oameni sa priveasca lumea dintr-o perspectiva mai critica. Dat fiind faptul ca acest documentar a generat o isterie mondiala,
fiind transmis electronic si din mana-n mana, in toate mediile sociale, producatorul lui va lansa, in octombrie 2008, a doua parte, “Zeitgeist Addendum”.

Religia, inventata de cei care au creat cartelurile bancare

“Cu cat investigam mai mult, despre ceea ce credem ca intelegem, care ne este originea, ceea ce credem ca facem, cu atat mai mult ne dam seama ca suntem mintiti. Suntem mintiti de fiecare autoritate. Ce va face sa credeti, chiar si pentru un minut, ca autoritatea religioasa este singura care niciodata nu a fost atinsa? Institutiile religioase ale acestei lumi au fost puse acolo de aceiasi oameni care v-au dat guvernul, eductia voastra pervertita, care v-au dat cartelurile bancare internationale. Si asta pentru ca stapanii nostri nu dau doi bani pe voi sau pe familiile voastre. Lor nu le pasa decat de ceea ce le-a pasat dintotdeauna si anume sa controleze lumea asta blestemata”. Asa incepe filmul impartit in trei capitole: „Cea mai grozava poveste spusa vreodata”, „Intreaga lume e un teatru” si „Nu-i luati in seama pe cei din spatele cortinei”.

Biblia, un plagiat, Iisus-Horus, soarele lumii pagane?

Prima parte a documentarului analizeaza istoric Biblia, mergand pe ideea ca Isus, fiul lui Dumnezeu nu a existat. „Povestea istorica a Bibliei”, asa cum o numeste producatorul filmului, este bazata pe principii astrologice scoase la iveala de catre civilizatiile antice, mergandu-se pana la ideea ca Biblia este un plagiat. Filmul explica de ce si din ce cauza civilizatiile antice personifica soarele ca si cum ar fi fiul Creatorului sau Dumnezeului nevazut si cum stelele devin constelatii. Cele 12 constelatii sunt mijlocul prin care Soarele, prin parcursul sau, si nu o persoana mitica, a adus modificari naturii de-a lungul timpului. Aceste ipoteze astrologice sunt folosite in film, relevand chiar si originile pagane ale simbolului crucii. Horus, Zeul Antic al Soarelui, este prezentat ca avand multe puncte in comun cu Isus. Horus a fost nascut, pe 25 decembrie, de o mama virgina, venirea sa a fost vestita de o stea, iar nasterea sa a fost prevestita de catre trei regi. A devenit profesor la 12 ani, botezat la 30, calatorind cu 12 discipoli(lunile anului), vindecand bolnavi si mergand pe apa.

Se mai spune despre Horus ca era cunoscut sub multe nume sugestive ca "Adevarul", "Lumina" "Fiul Ales al lui Dumnezeu", "Bunul Pastor", "Mielul Domnului" si ca insusirile lui Horus, originale lui sau nu, s-au raspandit in multe alte culturi ale lumii care si-au creat Dumnezei dupa aceeasi structura mitologica de baza.In film se incearca sustinerea ideii ca Biblia este un plagiat.Urmatoarea exemplificare din film continua pe aceeasi idee: „Attis din Phrygia, nascut din fecioara Nana pe 25 Decembrie, crucificat, pus in mormant din care a revenit dupa trei zile la viata. Krishna din India, nascut din fecioara Devaki, a carui venire pe lume a coincis cu rasarirea unei stele in est. A infaptuit miracole cu discipolii lui si a inviat dupa moarte. Dionysos din Grecia, nascut dintr-o fecioara pe 25 Decembrie, era un invatator care calatorea infaptuind miracole, cum ar fi transformarea apei in vin. Era numit ca "Regele regilor", "Unicul Fiu zamislit de Dumnezeu", "Alfa si Omega" si in multe alte feluri. Si el a inviat dupa moarte. Mithra din Persia, nascut din fecioara pe 25 Decembrie. Avea 12 discipoli si infaptuia miracole. Dupa moarte a fost ingropat dar dupa trei zile a inviat.

Secventa Nasterii, „complet astrologica”

Toate aceste exemple incearca sa aduca privitorul intr-o stare de curiozitate maxima. Documentarul continuand cu intrebarea autorului filmului cu privire la asemanarile acestor zei cu Iisus, cel mai recent Mesia solar, dupa cum il numeste acesta. Peter Joseph vrea sa arate ca secventa nasterii este complet astrologica continuand seria „dezvaluirilor”: „Steaua din est este Sirius, cea mai stralucitoare stea de pe cerul noptii, care, in ziua de 24 decembrie, se aliniaza cu cele trei stele stralucitoare din Centura lui Orion. Aceste trei stele din Centura lui Orion au aceeasi denumire pe care o aveau si in antichitate. Cei Trei Regi. Iar cei Trei Regi si cea mai stralucitoare stea - Sirius, indica toate locul unde rasare Soarele, in ziua de 25 decembrie.Acesta este motivul pentru care cei Trei Regi urmaresc steaua in est. Pentru a ajunge in locul rasaritului, unde se naste Soarele. Fecioara Maria este constelatia Virgo, cunoscuta si ca Virgo Fecioara. Virgo in latina inseamna Virgina. Virgo mai este cunoscut si drept Casa Painii, iar reprezentarea lui Virgo este o fecioara tinand in mana un manunchi de grau. Aceasta casa a painii si simbolul ei, graul, reprezinta lunile August si Septembrie, sezonul recoltei. Bethlehem, literal, se traduce, de fapt, prin "casa painii". Bethlehem este, deci, o referire la constelatia Virgo, un loc din cer si nu de pe pamant”.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.