"Sunt multumit de aceasta absenta, in conditiile in care lista este bizara si heteroclita", a spus el.
Potrivit lui Lombardi, criteriilor saptamanalului american nu au tinut cont de autoritatea spirituala si morala a Papei.

Time a publicat joi lista celor mai influente 100 de persoane pe anul 2008. Spre deosebire de 2007, Papa lipseste de pe lista pe care figureaza Dalai Lama si Patriarhul ortodox Bartolomeu I.

Presedintele american George W. Bush revine pe lista celor mai influente 100 de persoane din lume, intocmita de revista Time, in timp ce voturile cititorilor s-au dus catre Shigeru Miyamoto, creatorul lui Mario, erou al jocului video Nintendo, relateaza AFP.

Redactia Time l-a plasat pe lista celor mai influenti lideri din lume pe dalai lama, urmat de presedintele rus in exercitiu, Vladimir Putin, pe care aceeasi revista il desemnase omul anului 2007, si de cei trei candidati la alegerile prezidentiale americane, in aceasta ordine: Barack Obama, Hillary Clinton si John McCain.

George W. Bush, care nu a figurat pe lista Time din 2007, revine pe locul 7, dupa presedintele chinez Hu Jintao. In schimb, liderul al-Qaida, Osama ben Laden, nu mai este pe lista in 2008.