Premierul israelian, Ariel Sharon, a declarat ieri ca nu exclude posibilitatea amanarii retragerii cu aproximativ o luna a colonistilor israelieni din Fasia Gaza, a anuntat ieri cotidianul israelian Yediot Aharonot, citat de Mediafax. Posibilitatea amanarii retragerii israeliene i-a fost sugerata premierului de persoana insarcinata de Sharon cu supervizarea pregatirii evacuarii celor 8000 de colonisti din Fasia Gaza, Yonatan Bassi.

Supervizorul retragerii colonistilor din Gaza, care s-a consultat cu mai multi rabini, si-a dat seama ca retragerea ar avea loc in timpul doliului de trei saptamani tinut de evrei pentru comemorarea distrugerii Templului din Ierusalim.

In aceasta perioada (24 iulie-14 august), evreii religiosi nu au dreptul de a se muta, de a se casatori, de a merge la frizerie, de a se rade, de a asculta muzica sau de a participa la evenimente festive.

Potrivit cotidianului israelian, Ariel Sharon ia in calcul propunerea de amanare a dezangajarii israeliene din Gaza, cu toate ca anterior a refuzat toate cererile de amanare prezentate de responsabilii militari sau de catre ministri si deputati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.