Lakshmi Mittal, al carui grup detine si combinatul siderurgic de la Galati, are o avere de 27,7 miliarde de lire sterline (54,9 miliarde de dolari, 35,1 miliarde de euro), ceea ce inseamna cu 8,5 miliarde de lire mai mult decat anul trecut, precizeaza Sunday Times.

Mittal ii devanseaza pe magnatul rus al petrolului Roman Abramovici (11,7 miliarde de lire sterline), proprietarul prestigiosului club de fotbal Chelsea, si pe Ducele de Westminster (sapte miliarde de lire).

Bogatii din Marea Britanie devin din ce in ce mai bogati, potrivit clasamentului Sunday Times. Cei circa 1.000 de multimilionari din Marea Britanie au in total o avere de 412,8 miliarde de lire, cu 53 de miliarde mai mult decat in urma cu 12 luni.

Marea Britanie are 75 de miliardari, fata de 68 in 2007, iar 40 dintre ei s-au nascut in strainatate. Doar trei dintre cei mai bogati zece oameni din Marea Britanie sunt britanici prin nastere.

Potrivit expertului Philip Beresford, autorul acestui clasament incepand din 1989, "cei 11 ani de guvernare laburista au favorizat aparitia miliardarilor cum rar s-a mai intamplat in istoria moderna a Marii Britanii".

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii nu este decat pe locul 264 in clasament, cu o avere estimata la 320 de milioane de lire. Nepotii sai, printii Wiliam si Harry au fiecare cate 35 de milioane de lire.