Simbolul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008 isi continua periplul, luni seara ajungand la Ho Chi Minh, unde a fost intampinata de vicepresedintele Comitetului Olimpic din Vietnam, Hoang Vinh Giang, dar si de ambasadorul Chinei, Hu Qianwen, informeaza site-ul oficial al JO 2008, potrivit NewsIn.

Hoang Vinh Giang a spus la sosirea tortei ca acesta este cel mai important eveniment din istoria sportiva a Vietnamului: "Cred ca itinerariul flacarii in tara noastra va merge foarte bine".

Inaintea sosirii simbolului JO, la Hanoi au fost arestate sase persoane care demonstrau impotriva Jocurilor Olimpice de la Beijing si care planuiau sa intrerupa itinerariul flacarii prin Ho Chi Minh, au informat surse din politie. Doi dintre cei retinuti au expus un banner cu emblema Jocurilor Olimpice, dar in loc de inele apareau catuse.

Arestarile facute in Vietnam nu sunt primele din itinerariul tortei. La Nagano cinci demonstranti au fost arestati de fortele de ordine, in timp ce la Canberra, in Australia, sase persoane au fost retinute de politie. La Jakarta au fost arestate cinci persoane. La Londra au fost operate 15 arestari, dupa ce s-a incercat stingerea tortei cu ajutorul unui extinctor. In capitala Frantei, acolo unde flacara olimpica a fost stinsa de patru ori, politia a retinut 36 de manifestanti.

Un numar mare de forte de ordine va escorta flacara olimpica in drumul ei prin Ho Chi Minh. Primul purator al tortei, din cei 60 desemnati, va porni la drum din fata Casei Operei din orasul vietnamez, una din putinele edificii care au mai ramas din timpul ocupatiei coloniale franceze. Flacara va parcurge 13 kilometri pe strazile orasului, iar itinerariul se va incheia la stadionul militar.

Din Vietnam, flacara olimpica va pleca spre vechile colonii Hong Kong si Macao.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.