Cetatenii rusi, de la mic la mare, s-au trezit, incepand din 15 aprilie, supusi unei interdictii careia cu greu ii vor face fata, si anume interzicerea consumului de bere in locurile publice.

Prin urmare, potrivit legii, "se pedepseste cu amenda consumul si vanzarea de bere pe strada, in mijloacele de transport in comun, in salile de sport si complexurile sportive, stadioane, gradinite, institutii de invatamant, spitale si policlinici, institutii culturale". Si pentru ca, in Rusia, toata lumea bea bere, de cele mai multe ori in loc de apa, statul s-a vazut obligat sa precizeze in lege, pentru a se evita interpretari sau abateri, ca si tinerii sunt supusi acestei interdictii, contravenientii fiind pasibili de o amenda de 100 de ruble (aproximativ 4 euro).

Deputatii au votat cu greu aceasta lege, dar presedintele Vladimir Putin a fost cel mai convins sustinator al ei, mai mult decat atat, el cerand administratiilor locale sa stabileasca reguli stricte in ceea ce priveste locurile in care se poate bea bere. Se pare ca liderul de la Kremlin a fost contrariat cand, cu un an in urma, a constatat, consultand statistici oficiale, ca rusii, cunoscuti pentru pasiunea excesiva pentru votca, nu se opresc la aceasta bautura, berea fiind consumata, de la cele mai fragede varste, in loc de apa.

De asemenea, au fost impuse restrictii si pentru reclama la bere. Pentru ca legea sa fie respectata, din data de 8 mai, organele de ordine au obligatia de a efectua controale in locurile publice si in mijloacele de transport, conducatorii acestora din urma avand obligetia de a-i da jos pe contravenienti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.