In urmatoarele luni toti cei care au completat formularele de impozit pe venit pe anul 2007 vor primi cel putin 600 de dolari.

Guvernul spera ca americanii vor cheltui banii primiti si astfel vor impulsiona economia.

Banii - de care ar urma sa beneficieze 117 milioane de familii - trebuiau oferiti incepand cu luna mai, dar guvernul a hotarat sa actioneze mai devreme si sa trimita cecurile de astazi.

Persoanele necasatorite vor primi cate 600 de dolari, iar familiile cate 1200 de dolari.

In total, guvernul american va oferi 100 de miliarde de dolari - parte a planului de a impulsiona cresterea economica si consumul, pentru a evita o recesiune.

Presedintele George Bush a spus ca guvernul a observat primele semne ale recesiunii si spera ca aceste ajutoare financiare - care sunt de fapt o forma de scutire de taxe - vor ajuta sa franeze incetinirea cresterii economice.

Se asteapta ca multi dintre beneficiari sa-si plateasca datoriile, sau cheltuielile casnice cu banii primiti, dar se spera ca o parte dintre ei sa cheltuiasca banii cumparand bunuri noi.

Consumul public reprezinta doua treimi din volumul economiei americane.

Aceste scutiri de taxe la nivel individual sunt elementul cel mai important al planului de stimulare a economiei.

Dar si companiile vor beneficia de scutiri de impozite in valoare totala de 50 de miliarde de dolari.
Oamenii vor incepe sa primeasca cei 600 de dolari incepand de astazi, dar se asteapta ca majoritatea sa primeasca echivalentul scutirilor de impozit abia in luna iulie.