Austria este in stare de soc. Potrivit politiei, un barbat in varsta de 73 de ani din Amstetten, orasel aflat la 130 km vest de Viena, a marturisit ca si-a tinut captiva fiica intr-o pivnita timp de 24 de ani.

In aceasta perioada fiica sa a nascut sapte copii.

Femeia, in varsta acum de 42 de ani, identificata sub numele de Elisabeth F., afirma ca tatal ei a inceput sa o molesteze sexual cand avea 11 ani.

In 1984, cand a incercat sa fuga de acasa, tatal ei a inchis-o in pivnita.

El le-a explicat vecinilor disparitia tinerei afirmand ca aceasta ar fi plecat de acasa, pur si simplu.
De atunci a tinut-o captiva in pivnita hranind-o dar continuand sa o molesteze sexual.

Elisabeth a nascut in toti acesti ani sapte copii, dintre care unul a murit la putina vreme dupa nastere iar tatal ei a aruncat cadavrul in incineratorul de gunoaie.

Secretul a iesit la iveala acum cateva zile, cand unul din copiii lui Elisabeth, o fata de 19 ani, a fost internata in stare grava la spital.

Autoritatile au vrut sa stea de vorba cu mama ei si, din motive neexplicate inca, Josef F. a eliberat-o.
Acum, Elisabeth impreuna cu copiii ei sunt in grija autoritatilor locale.

Josef a fost arestat sub banuiala de rapire si incest.

Se pare ca sotia lui nu a stiut nimic de drama care se petrecea in casa.

Oroare

Intregul orasel este consternat.

Dar nu numai Amstetten ci intreaga tara.

Multi austrieci se intreaba cum pot ramane nedescoperite atata vreme asemenea lucruri, mentionand si cazul Natashei Kampusch, adolescenta austriaca rapita in 1998 si tinuta in captivitate tot intr-o pivinta, intr-o suburbie a Vienei timp de opt ani.

Der Standard, unul din ziarele austriece de frunte, scrie intr-un editorial ca intreaga tara ar trebui sa se intrebe de ce se intampla in Austria asemenea lucruri.

Si ziarele din restul Europei isi exprima astazi oroarea.

In Belgia, tara oarecum familiara cu scandalurile legate de rapiri de copii in scopuri sexuale, Le Soir descrie cu o intreaga panoplie de adjective asa numita "casa a ororilor" iar ziarul de limba flamanda De Standaard publica fotografia tatalui, Josef F.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.