George Bush s-a declarat increzator ca israelienii si palestinienii pot ajunge la un acord privind formarea unui stat palestinian.

“Crearea unui stat palestinian este una dintre prioritatile administratiei americane. Un stat viabil, care sa dea speranta. Cred ca e in interesul israelienilor si al palestinienilor sa aiba lideri care sa faca eforturi pentru crearea unui asemenea stat”, a declarat George Bush.

In ultimele luni discutiile dintre presedintele palestinian si premierul Israelului nu au adus progrese semnificative. Liderul palestinian a recunoscut ca va fi un proces dificil.

“Nu pot spune ca drumul catre pace este pavat cu flori. E pavat cu obstacole dar impreuna vom face eforturi pentru a le depasi si a obtine pacea”, a adaugat Mahmoud Abbas.

El a cerut Israelului sa nu mai construiasca asezari in teritoriile disputate, asa incat negocierile de pace sa continue. Presedintele Bush a declarat ca problema asezarilor evreiesti e principalil obstacol in calea pacii si a avertizat ca nu a mai ramas mult timp la dispozitie pentru atingerea scopurilor formulate in noiembrie anul trecut, la conferinta de la Annapolis privind pacea in Orientul Apropiat.