Televizoare, telefoane mobile, mic dejun la pat, droguri si chiar prostituate - viata in inchisorile britanice este atat de dulce incat detinutii nu vor iasa, a afirmat vineri un responsabil sindical, relateaza NewsIn.

"Nu este bine ca detinutii sa-si poata alege meniul, pentru ca au o viata mult prea dulce in inchisoare si nu mai vor sa iasa", a explicat Glyn Travis, secretar general adjunct al Asociatiei gardienilor din inchisori, spunand ca sistemul se confrunta cu o criza grava.

Travis a spus ca mai multe persoane au intrat prin efractie intr-o inchisore din Yorkshire, escaladand zidul cu ajutorul unor scari, pentru a le livra droguri si telefoane mobile detinutilor. De asemenea, el a precizat ca de mai multe ori au fost interceptate prostituate.

"Daca persoane din afara pot sprijini scari de zidurile inchisorii noaptea, ele pot sa o faca si ziua si, intr-un astfel de moment, ar fi usor pentru detinuti sa evadeze", a adaugat oficialul.

El a precizat ca "detinutii primesc un salariu pe perioada incarcerarii, au un pat, televizor in toate celulele, antena de satelit, telefon gratuit, uneori li se aduce micul dejun la pat si primesc un bonus in bani pentru buna purtare". "Drogurile intra intr-o cantitate atat de mare incat sunt mai ieftine in inchisoare", a subliniat el.

Sistemul penitenciar din Anglia si Tara Galilor este in criza din cauza suprapopularii: cele mai recente statistici arata ca 82.105 persoane erau inchise la 18 aprilie, capacitatea fiind 83.048 locuri.

"In unele inchisori exista zone interzise, pentru ca detinutii au un control total acolo. Personalul este insuficient", a mai spus Travis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.