In opinia sa, in ce priveste infrastructura, Bulgaria si Romania nu se pot compara cu Slovenia si Croatia iar nivelul de educatie este si el in medie diferit.

'Cred ca UE face bine sa spuna in mod hotarat: 'Aici nu merge cu coruptia, suntem o regiune fara coruptie'. De aceea ar trebui sa fim atenti ca aceasta parte a acquis-ului comunitar sa fie comunicata in mod clar si sa sa nu se procedeze inca o data la fel de neglijent, asa cum a fost partial cazul cu Romania si Bulgaria. Acest lucru face bine printre altele inclusiv Romaniei si Bulgariei, si anume daca UE adopta in acest punct alte vederi si moduri de actiune', a explicat Walter.

Intrebat daca UE ar trebui sa se aventureze sa primeasca in randurile sale, in viitorul apropiat, tarile din Balcanii de Vest, Walter opineaza in interviu ca ideea primirii treptate a acestor tari, asa cum se vehiculeaza actualmente, va fi resimtita in unele parti drept o atitudine de refuz, situatie care trebuie, spune el, depasita rapid, ceea ce inseamna ca si UE trebuie sa treaca la munca serioasa si sa rezolve singura multe din teme.