10 dintre cei afectati de substanta nociva au avut nevoie de ingrijiri speciale, din fericire, nici unul dintre vecini nu s-a imbolnavit grav.

Ceea ce este ingrijorator este ca tragicul gest al fetei de 14 ani se inscrie intr-o serie de acte similare care au fost incurajate pe un site de Interent incepand cu vara trecuta.

Un alt japonez din Tokyo s-a sinucis amestecand detergent si sare de baie. De asemenea la Shiga, un barbat de 30 de ani a fost gasit mort miercuri, de catre angajatii hotelului unde era cazat. Acestia au fost atrasi de puternicul miros care se raspandea din camera barbatului.

Aceasta metoda a a alarmat oficialitatile datorita pericolului pe care il reprezinta atat pentru sinucigasi cat si pentru cei din jur.

“Este foarte usor sa fabrici asa ceva, iar pe internet se gasesc informatii detaliate care ii invata pe oameni cum sa obtina subtanta”, a declarat Yasuaki Shimizu, directorul unei fundatii specializate in problematica sinuciderilor.

Datele neoficiale din Japonia, estimeaza faptul ca doar in ultimul an s-au inregistrat in jur de 30 de sinucideri cu hidrogen sulfurat, inclusiv cazuri in care au fost afectati si alti oameni. Hidrogenul sulfurat este incolor iar mirosul sau este asemanataor oualor invechite.

Guvernul Japoniei duce o lupta cu fenomenul alarmant al sinuciderilor. Statisticile arata ca in in 2006 s-au sinucis 32.155 de japonezi, pozitionand Japonia pe locul 9 in topul negru al sinuciderilor, arata CNN.