Aviatia turca a bombardat miercuri baze ale separatistilor kurzi din nordul Irakului, au anuntat surse militare de la Ankara.

La operatiunea care a durat in jur de o jumatate de ora au participat patru avioane de lupta. Responsabilii militari turci au declarat ca nu cunosc bilantul victimelor acestui atac.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a precizat ca raidul nu a facut victime.

In pofida avertismentelor venite din partea Statelor Unite si a nemultumirilor exprimate de autoritatile de la Bagdad, armata turca a declansat in februarie o ampla campanie aeriana impotriva PKK.
Autoritatile de la Ankara ii acuza pe separatistii kurzi ca isi folosesc bazele din nordul Irakului pentru a lansa atacuri asupra Turciei.

Conflictul dintre PKK si Turcia, declansat in 1984, a facut pana in prezent peste 40.000 de morti. Turcia, alaturi de Statele Unite si Uniunea Europeana, considera gruparea kurda drept o organizatie terorista.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.