Consiliul de Securitate al ONU urmeaza sa discute miercuri detaliile ultimului incident dintre Georgia si Rusia.

Autoritatile de la Tbilisi au acuzat Rusia ca a doborat un avion de recunoastere georgian care survola teritoriul regiunii separatiste Abhazia.

Sedinta Consiliului de Securitate al ONU are loc la cererea Georgiei, care a acuzat Rusia de agresiune.
Ministerul apararii de la Tbilisi a dat publicitatii imagini video despre care spune ca arata cum un avion rusesc a doborat avionul de recunoastere georgian, care nu avea pilot.

Autoritatile ruse afirma insa ca avionul a fost doborat de rebelii din regiunea separatista Abhazia.
Ministerul de externe al Rusiei a adaugat si ca zborul a incalcat un acord de pace incheiat in 1994 care a pus capat luptelor in provincia separatista.

Si administratia provinciei a declarat ca fortele Abhaziei au doborat aparatul georgian, afirmand ca se afla in spatiul aerian al regiunii si insistand, de asemenea, ca zborul reprezenta o incalcare a acordurilor de incetare a focului.

Acest incident a survenit pe fondul relatiilor deja tensionate dintre Georgia si Rusia.

Autoritatile de la Tbilisi au acuzat Moscova si ca urmareste sa anexeze regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud.

Acuzatia a urmat anuntului Rusiei ca doreste sa intareasca relatiile cu cele doua regiuni.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.