Ben Ami Kadish e acuzat acum ca ar fi sustras documente de la o unitate a armatei din New Jersey Un cetatean american in varsta de 85 de ani a fost acuzat de spionaj in favoarea guvernului israelian si ca a dezvaluit informatii confidentiale despre armele nucleare ale Statelor Unite.

Ben-Ami Kadish a comparut in fata unui tribunal din Manhattan, fiind acuzat, intre altele, ca a dezvaluit documente privind apararea nationala.

Ben Ami Kadish a fost arestat in luna martie, la 25 de ani de cand se presupune ca a dat Israelului aproximativ o suta de documente confidentiale.

Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Tom Casey, afirma ca suspectul e pus sub acuzare pentru actiuni care se crede ca au avut loc acum doua decenii si ca ar putea avea legatura cu un alt caz de spionaj.

"Incidentul dateaza de la mijlocul anilor 80 si are legatura cu un alt caz cunoscut, cel al lui Jonathan Pollard, care a fost condamnat si se afla in inchisoare pentru ca a dat informatii confidentiale guvernului israelian. Este un subiect pe care l-am discutat la acea vreme cu guvernul israelian, pe care il vom informa si cu privire la acest caz," a precizat oficialul american.

Jonathan Pollard a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Se crede ca omul sau de legatura cu Israelul era un individ care ar fi preluat si documente de la Ben Ami Kadish, acuzat acum ca ar fi sustras documentele de la o unitate a armatei din New Jersey unde a lucrat ca inginer in anii ‘80.

Documentele includeau informatii despre arme nucleare, avioane de lupta vandute altor state si despre sistemul de aparare american Patriot.

Un purtator de cuvant al ministerului israelian de externe a declarat ca nu stie nimic despre acuzatii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.