Membra NATO din 1999 si UE din 2004, Polonia are in prezent un statut de tara care contribuie la Eurocorps. Polonia intentioneaza sa se alature celor cinci "state-cadru" ale acestei structuri, Franta, Germania, Spania, Belgia si Luxembourg.

"Comandantul Statului Major polonez, generalul Franciszek Gagar, a transmis marti comandantului Eurocorps, generalului Pedro Pitarch, ca armata poloneza este interesata de acest proiect si ca va fi pregatita la timp", a declarat colonelul Michalski, fara a face nicio precizare cu privire la un posibil termen.
"Toate deciziile cu privire la acest proiect tin de competenta politicienilor", a explicat el.

Potrivit generalului Michalski, perspectiva primirii Poloniei in Eurocorps a fost discutata de ministrul german al apararii si de cel francez, in timpul unei intalniri cu omologul lor polonez in 2006.

"Inca din 2009, Polonia va mari numarul ofiterilor delegati la Cartierul general al Eurocorps (din Strasbourg, Franta) de la trei la 15. Un ofiter polonez va ocupa functia de comandant-adjunct al Statului Major", a spus Michalski. Militarii polonezi participa deja la exercitiile Eurocorps.

Eurocorps, care a fost infiintat in urma unui acord franco-german din 1992, face parte din fortele de aparare colectiva ale Aliantei. Eurocorps este centrat pe operatiuni de reactie rapida in caz de criza, fie ca sunt de asistenta umanitara, operatiuni de salvare, mentinere sau impunere a pacii sau gestionare a crizelor.
Primul angajament real al Eurocorps a avut loc in 1998, in cadrul fortei de stabilizare sub comandament NATO din Bosnia-Hertegovina. Fortele Eurocorps au fost apoi implicate in Kosovo si Afganistan.