Noul guvern pakistanez pregateste un proiect de acord de pace cu talibanii pakistanezi, dintre care unii apropiati de al-Qaida, foarte activi in zonele tribale, au informat surse oficiale, potrivit NewsIn.

Insa Washingtonul, principal furnizor de fonduri si arme al Pakistanului, ca si UE au repetat in ultimele zile ca nu ar admite negocieri cu membrii al-Qaida, nici cu talibanii care trec frontiera sa lupte in Afganistan. Fosta opozitie a castigat alegerile din 18 februarie si de atunci a lansat negocieri cu unii dintre militantii islamisti.

Noul guvern spera astfel sa slabeasca strategia de ofensiva militara care a fost un element pozitiv pentru Pervez Musharraf in ultimul timp, aliat al SUA in razboiul impotriva terorismului.

"Avansam rapid catre un acord de pace cu Miscarea Talibanilor din Pakistan", a spus un oficial din serviciile de securitate, vorbind despre "negocieri indirecte" in curs, prin intermediul unor responsabili tribali. Principalul purtator de cuvant al acestei miscari a confirmat ca "sunt in curs negocieri intre guvern" si gruparea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.