La un an de la moartea lui Boris Eltin, intreaga elita politica rusa, in frunte cu Vladimir Putin, a inaugurat un monument in onoarea fostului presedinte, relateaza NewsIn.

Putin, succesorul lui Eltin, decedat la 23 aprilie 2007 la varsta de 76 de ani, a salutat "una dintre figurile marcante ale secolului XX", un "exemplu" pentru toti rusii si un simbol al "aspiratiilor spre libertate".

Alaturi de vaduva primului presedinte al Rusiei, Naina, presedintele ales Dmitri Medvedev, care va prelua functia la 7 mai, si principalii responsabili rusi - printre care premierul Viktor Zubkov si patronul serviciilor secrete Nikolai Patrusev - au inaugurat monumentul, un drapel rus animat cu un efect "de plutire". El a fost instalat langa mormantul lui Eltin, in cimitirul din centrul Moscovei. Patriarhul Aleksei al II-lea a spus o rugaciune, apoi au fost depuse coroane de flori.

La Ekaterinburg, fieful politic in perioada sovietica, un bulevard a primit numele lui Eltin, iar Universitatea Tehnica, unde acesta a studiat, se va numi de acum "Universitatea tehnica din Urali a primului presedinte al Rusiei Boris Eltin".

Eltin, care a initiat caderea URSS in 1991, este glorificat pentru libertatile oferite rusilor, dar si urat de multi pentru haosul si saracia provocate de reformele impuse. La 31 decembrie 1999, el a demisionat, iar functia a fost preluata de Putin, pe atunci premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.