Fostul ministru de externe Gianfranco Fini, liderul partidului Alianta Nationala, cu orientare nationalist-conservatoare, a declarat marti intr-o emisiune televizata ca nu exclude posibilitatea reintroducerii obligativitatii vizelor de intrare pe teritoriul italian pentru cetatenii romani, anunta NewsIn.

"Nu exclud posibilitatea reintroducerii vizelor de intrare pentru romani si de a rediscuta, in cadrul Uniunii Europene, despre regulile liberei circulatii a persoanelor", a declarat Fini in emisiunea de televiziune Porta a Porta, potrivit unei stiri postate pe site-ul partidului sau. El a recunoscut ca aceste negocieri vor fi dificile, insa a adaugat ca "nimic nu este imposibil".

Liderul Aliantei Nationale a explicat ca lupta impotriva criminalitatii presupune "toleranta zero la patrat", deoarece "principiul solidaritatii abstracte a dus la ilegalitate: toleranta zero nu inseamna sa fim reactionari sau nostalgici ai dictaturii, ci sa impunem respectarea legilor, toleranta nelimitata duce la intoleranta", a spus Fini.

Declaratiile lui Fini, fost vicepremier si ministru de externe in precedentul cabinet al lui Silvio Berlusconi, intervin in conditiile in care polemicile despre siguranta si imigratie au fost reaprinse in Italia, in contextul campaniei electorale, de un incident violent care l-a avut protagonist pe romanul Ioan Rus, considerat un al doilea caz "Mailat".

Alianta Nationala a lui Gianfranco Fini face parte, alaturi de Liga Nordului a lui Umberto Bossi, din coalitia de dreapta condusa de Silvio Berlusconi, care a castigat alegerile legislative anticipate din 13-14 aprilie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.