Expertii militari de la Kiev au inclus Romania, alaturi de Rusia si Polonia, printre potentialii inamici ai Ucrainei, releva un comentariu publicat de publicatia electronica ucraineana Segodnia.

Evocand declaratiile belicoase la adresa Kievului din partea presedintelui rus Vladimir Putin, care a pus la indoiala integritatea teritoriala a Ucrainei, precum si cele din partea sefului statului major al armatei ruse, Iuri Baluevski, care a amenintat cu "masuri, inclusiv militare, de-a lungul frontierelor Rusiei" in cazul aderarii Ucrainei la NATO, ziaristii ucraineni atrag atentia ca "ursul din nord" nu este singurul potential adversar al Kievului.

Potrivit Segodnia, in pofida faptului ca in societatea ucraineana ultimele declaratii ale presedintelui Traian Basescu, in opinia caruia, "in anumite circumstante, sudul Ucrainei ar putea reveni in componenta Republicii Moldova", nu au avut rezonanta amenintarilor lui Putin, nu se poate vorbi despre absenta unui potential de conflict in relatiile cu Bucurestiul.

Statul major al armatei ucrainene a elaborat, pe vremea ministrului Apararii Anatoli Gritenko, un scenariu ce mentioneaza sapte posibile amenintari la adresa securitatii Ucrainei din partea altor state, dupa cum specifica Aleksandr Galaka, fost sef al Directiei centrale de informatii a armatei ucrainene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.